Правила съм прясна паста няколко пъти досега и нещата еволюират с всеки изминал опит. И най-вече след като изкарах курсът по домашна паста от SkyVision. В началото се получаваха жилави, дебели, безформени неща, но полека-лека взеха да заприличват на нещо.
Но въпреки неудачите, вкусът на прясно приготвената паста не може да се сравни с този на купената от магазина, ако ще да е от най-реномираната марка. Струва си болките в кръста от точенето.
Салата „Италианска класика“
1. Сварете 2 чаши дребна домашна паста в подсолена вода и я отцедете.
2. Разбъркайте я с 2 ситно нарязани пиперки (по възможност – зелена и червена), 1 настърган морков, половин глава нарязан червен лук, ситно нарязани черни маслини и чаша натрошено сирене.
3. Можете да обогатите салатата с малко нарязани сварени пилешки гърди.
4. Направете калорична заливка от 3 с. л. зехтин, 2 лъжици оцет, 1/2 лъжичка сол, 1/4 лъжичка черен пипер, 1/2 лъжичка захар, 1/2 лъжичка горчица, ситно нарязан копър.
5. Покрийте салатата и я оставете за 2 часа в хладилника или за цялата нощ, след което я сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар