Бяла риба по италиански
петък, 11 януари 2013 г.Продукти за 4 порции:
4 филета бяла риба
500 гр чери домати
50 гр черни маслини
25 гр кедрови ядки
Шепа пресен босилек
Стъпки за приготвяне:
1. Загрей фурната до 180 гр С. Вземи филетата и ги овкуси със сол и пипер.
2. Затопли 1 с.л зехтин в голям тиган и запържи филетата до златиста коричка за 2-3 минути. Пресипи рибата в тавичка.
3. Разрежи доматите на половинки и ги сложи върху рибата. Нарежи маслините, сложи го отгоре и посипи с кедровите ядки. Овкуси.
4. Сложи тавата във фурната за 12-15 минути докато рибата омекне. Извади и посипи с шепа босилек.
5. Сервирай в чинии и напръскай със зехтин.
Добър апетит!
Публикувано от dieti в 13:42
Етикети: босилек, домати, кедрови ядки, рецепти, риба
Бутон за споделяне
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар