Агнешко със зелен сос и каперси
понеделник, 24 март 2014 г.Необходими продукти за 4 порции:
4 парчета агнешко, нарязани на големи кубчета
2 с.л каперси, измити и нарязани на ситно
3 кисели краставички, измити и нарязани на ситно
2 скилидки чесън, пасирани
15 гр. листа от пресен джоджен, нарязани на ситно
15 гр. пресен магданоз, нарязан на ситно
5 с.л зехтин
1 с.л дижонска горчица
1 с.л бял винен оцет
Хранителна стойност:
В 1 порция: 280 кал, от които 24 гр мазнини.
Начин на приготвяне:
1. Смеси чесъна, каперсите, краставичките, горчицата и оцета. Добави подправките и старателно ги смеси. Постепенно добави 4 с.л зехтин. Овкуси със сол и прясно смлян черен пипер. Остави настрана.
2. Излей останалия зехтин в тиган, добави агнешкото и запържи до златиста коричка около 5 минути.
3. Отгоре залей със соса и сервирай върху картофено пюре или зелена салата. Отлично подхожда към агнешкото лютив сос.
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар