Необходими продукти за 4 порции:
4 скумрии
1 лимон
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. майоран
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измиваме филетата.
2. С остър нож правим няколко диагонални прореза от двете страни на скумрията. След това слагаме рибата в плосък съд.
3. Маринатата се приготвя като смесим майоран, зехтин, сок и лимонената сърцевина, чесън, сол и пипер.
4. Поливаме скумрията и я оставяме в хладилника за около 30 минути да поеме от маринатата.
5. Задушаваме рибата на бавен огън, като я поливаме с маринатата.
6. Сервираме готовата скумрия с украса от задушени зелечуци по наш вкус.
7. Добър апетит!
Скумрия в марината
сряда, 11 януари 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар