За 6 порции:
8 жълтъка
4 ч.л. захар
75 мл. вино Марсала (сладко италианско бяло вино, може да се замени с Магарешко мляко)
1. Разбийте жълтъците и захарта докато сместа не стане бледо-кремава, т.е. около 4 минути. След това започнете бавно да вливате по малко вино.
2. Поставете сместа на водна баня и варете на тих огън докато тя не започне да се пени и да се сгъстява. Това ще отнеме около 15 минути.
3. Изсипете готовия крем в затоплени купички или високи чаши.
Тази рецепта не е особено диетична, но я качваме, защото е много добра и е подходяща за дни на зареждане.
Забайоне
вторник, 23 февруари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар