При замразяването някои храни губят цвета си, аромата и добрия си вид. Това се случва например с доматите, краставиците и всички останали зеленчуци с голямо водно съдържание. Същото се случва и с повечето плодове. Затова най-добре ги консумирайте пресни и не ги замразявайте!
Най-добре се съхраняват замразени зелен фасул, брюкселско зеле, карфиол и листа от цвекло например. Не забравяйте също, че всеки продукт запазва в най-висока степен хранителните си свойства, когато се замрази непосредствено след като е откъснат, а не след дълъг престой в хладилната камера на плодохранилището, както се случва с повечето плодове и зеленчуци, които купуваме от магазините.
Нашият съвет е да се доверявате минимално на замразени храни, когато спазвате диети и целите отслабване. Зимата е по-трудно, но няма как.
Замразени храни за отслабване
събота, 12 декември 2009 г.Публикувано от Cloxy в 16:00
Етикети: диети, замразени храни, зеленчуци, отслабване
Бутон за споделяне
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар