Замразени храни за отслабване

събота, 12 декември 2009 г.

При замразяването някои храни губят цвета си, аромата и добрия си вид. Това се случва например с доматите, краставиците и всички останали зеленчуци с голямо водно съдържание. Същото се случва и с повечето плодове. Затова най-добре ги консумирайте пресни и не ги замразявайте!

замразени храни и зеленчуци

Най-добре се съхраняват замразени зелен фасул, брюкселско зеле, карфиол и листа от цвекло например. Не забравяйте също, че всеки продукт запазва в най-висока степен хранителните си свойства, когато се замрази непосредствено след като е откъснат, а не след дълъг престой в хладилната камера на плодохранилището, както се случва с повечето плодове и зеленчуци, които купуваме от магазините.

Нашият съвет е да се доверявате минимално на замразени храни, когато спазвате диети и целите отслабване. Зимата е по-трудно, но няма как.